Kako zaštititi privatne podatke na mobilnom uređaju? Leave a comment

Instalacijom jedne od sljedećih aplikacija možete zaštititi povjerljive podatke na Vašem mobilnom uređaju.

1) Private Photo Vault
Aplikacija koja omogućava unos fotografija u albume koje je moguće zaključati PIN-om. Uz to, nudi i dvije značajke pomoću kojih će mobitel potajno snimiti osobu koja pokušava razbiti lozinku i zapamtiti njihovu GPS lokaciju, odnosno postaviti lažnu lozinku koja daje pristup drugoj zbirci fotografija.

Dostupna je besplatno za iOS.

2) Gallery Lock Lite
Ovu aplikaciju možete sakriti pred radoznalim očima – pojavit ćete tek nakon što upišete *(lozinka) i pritisnete dugme za poziv. Snimit će svakog tko bezuspješno pokuša ukucati lozinku tri puta zaredom.

Besplatna verzija omogućava prikrivanje ograničenog broja fotografija i prikazat će vam oglase. Za Pro inačicu platit ćete 4,25 dolara (nešto više od 26 kuna).

Dostupna je za Android na Google Playu.

3) Best Secret Folder
Ako ne želite da se zna kako ste preuzeli aplikaciju za zaštitu privatnosti, ovo je dobar izbor. Predstavit će se kao My Utilities, u što će zaviriti samo oni upućeni ili zbilja uporni.

Možete postaviti lozinku, poslati ju samom sebi e-poštom i napisati nagovještaj kako bi se lakše sjetili o čemu se radi. Nemojte ju zaboraviti jer ju se ne može resetirati.

I ova će aplikacija snimiti uljeze i zabilježiti njihovu lokaciju. Na raspolaganju je opcija prijenosa fotografija u računalni oblak, e-poštu, Dropbox, Google Drive…

Dostupna je besplatno za iOS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

SHOPPING CART

close