Kako odabrati pravi mobitel Leave a comment

Došlo je vrijeme za promjenu mobitela, a u nedoumici ste koji mobitel je najbolji za vas? Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u odabiru.

Prije svega bitno je znati da li vam mobitel služi samo za pozive i pisanje SMS poruka ili ste zahtjevniji korisnik koji mora u svakom trenu imati pristup internetu, mailovima ili društvenim mrežama.

Ako spadate u prvu skupinu, odabir je vrlo jednostavan i relativno jeftin. Svaki proizvođač u ponudi ima jeftine modele sličnih karakteristika, a na vama je samo da odaberete koji vam najbolje ‘leži’ te da li želite mobitel s ekranom na dodir ili s tipkovnicom.

U drugoj skupini situacija je ipak kompliciranija, ovdje se radi o smartphone uređajima (pametnim telefonima) koji dolaze sa potpuno funkcionalnim operativnim sustavom na koji se mogu instalirati aplikacije baš kao i na računalo. Iako je u ovom segmentu do prije par godina neprikosnoveni vladar bila Nokia sa Symbian OS-om te Microsoft sa WindowsMobile OS-om, danas su stvari malo kompliciranije.

Ako vam mobitel služi za surfanje, igranje igrica i pristup socijalnim mrežama nećete pogriješiti ako odaberete iPhone (dostupno najviše aplikacija, posebno igrica) ili neki od uređaja koji pokreću Android (najpoznatiji proizvođači koji imaju u ponudi uređaje s Android OS-om su Samsung, HTC, Sony Ericsson, LG…)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

SHOPPING CART

close